Hogy tedd magad túl a váláson?

válás feldolgozása

A válás egy csapásra megváltoztatja az ember egész életét, hiszen nem csak azzal az emberrel szakítja meg az együttlétet, akivel már több éve vagy akár évtizede együtt van, hanem számos más tényezővel is számolni kell.

Költözés, osztozkodás, válóper és vajon mi legyen a gyerekkel. Általában ezek a legfőbb dolgok, amivel a válásban lévő feleknek számolniuk kell. Még ha gyerek nincs is a dologban, akkor is hatalmas nyomás nehezedik mindenkire.

A válások többsége még akkor is, ha eleinte normális körülmények között akarják megoldani a felek, a végére eldurvul és a felek ott tesznek egymásnak keresztbe, ahol csak tudnak. Nem csoda tehát, ha mindkettőtöket megviseli a helyzet.

Amit tehetsz, hogy lekötöd a figyelmed

Itt az idő, hogy új dolgokat próbálj ki! Járj el edzőterembe, csinálj kreatív dolgokat, ismerkedj, szerezz új barátokat. Számos olyan dolog van, amivel elterelheted a figyelmedet és a nyomás egy kicsit enyhülni fog. Ilyenkor érdemes olyan hobbit választanod, ami teljes koncentrációt igényel, ami mellett nem tudsz igazán máson gondolkodni.

válás feldolgozása

Soha ne legyél egyedül

A legrosszabb, ha egyes egyedül bezárkózol és magad próbálsz megküzdeni a gondolatok hadával. Ez szinte lehetetlen, felemészti az embert. Próbálj meg találkozni a régi barátaiddal, kiadni magadból a sérelmeket és segítséget kérni a trauma feldolgozásához.

Ne nézegesd a régi fényképeket!

Ez semmi más, csak önsanyargatás. Minél többet ostorozod magadat, annál lassabban tudsz kimászni a mély depresszióból.

Kerüld az alkoholt és a dohányzást

Ilyenkor nyilván mindenkinek az első gondolata, hogy benyom egy pár felest és elszív jó pár doboz cigarettát, mert úgy könnyebb lesz. Nem lesz könnyebb. Az egyetlen, amit elérsz vele, hogy az egészségedet teszed tönkre és gyengének fognak tartani. A legjobb, amit tehetsz, hogy megmutatod milyen kemény fából faragtak, és magabiztosan, öntudatosan lépsz fel a körülmények ellenére is.

Mutasd meg a másik fél számára, hogy te vagy az okosabb és az elfajult helyzetben is próbálj okosan, meggyőzően érvelni. Ne gyengülj el, tarts ki!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*