Öt gyakori válási ok

A válások száma a statisztikai adatok szerint évről évre egyre csak nő. De vajon mi vezeti a házasságokat vakvágányra?

1. válási ok az elköteleződéstől való félelem

Talán az egyik leggyakrabban előforduló tényező, amikor az egyik fél hirtelen megijed az „örök elköteleződéstől”. Hogy igen, valóban vele fogja leélni az egész életét, megijed, hogy milyen sok dologból kimaradt az életben.

Válás ok

2. válási ok a hűtlenség

Lehetséges, hogy ez a pont szorosan összefonódik a következő válási okkal, amely a hűtlenség. A másik embert már unalmasnak, kevésnek érzik és vágynak az újdonságra.

3. válási ok az egyenlőtlenség

A harmadik gyakori válási ok az úgynevezett egyenlőtlenség érzet. Az egyik fél úgy véli, hogy ő sokkal többet tesz a kapcsolatukért, a másik félért, mint fordítva. Ez állandó frusztrációban tartja és egy idő után teljes megvetéshez fog vezetni a másik fél iránt.

4. válási ok a kommunikáció hiánya

Komoly probléma és válási ok lehet a kommunikáció hiánya, az elzárkózás. Amikor a házaspár felei között egyre csak nő a feszültség a ki nem mondott gondolatok miatt. Lehet, hogy a problémákat egy néhány perces beszélgetés megoldaná, ám így a lehetetlenségig növekszik a probléma. Természetesen egyszer csak kitörnek az érzelmek, és amikor még egy tea mellett, nyugodtan, meg lehetett volna beszélni a problémát, az most tányérhajigálással ér véget.

Egyébként a tökéletes kapcsolatban is vannak veszekedések, sőt anélkül nem tökéletes a kapcsolat. Erre szükség van, hogy a kapcsolat fejlődni tudjon és a megbeszélt, megvitatott problémák még jobban összekovácsolják a párt.

5. válási ok a házasságon belüli erőszak

Sajnos egyre gyakoribb probléma a kapcsolaton belüli erőszak, amikor az egyik fél gyakorlatilag teljes uralom alatt tartja a másikat, állandó fenyegetésben. Sokan félnek kilépni ezekből a kapcsolatokból az esetleges következményektől tartva és nagyon sokáig tűrnek, míg nem elviselhetetlenségig fajulnak az események.

A statisztikák egyébként azt mutatják, hogy azok a házasságok, amelyek a kapcsolat elején kötődnek jóval nagyobb arányban maradnak sértetlenek, mint azok, amelyek hosszú évek eltelte után. Persze ahhoz, hogy harmonikusan működjön egy kapcsolat talán a legfontosabb pont, hogy tiszteljük a másik felet.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*